Rally på Vaksala torg och lite annat

Vinterrally på VaksalatorgBilar sladdar på VaksalatorgRallybilar nedanför Uppsala Konsert & Kongress

Igår gick jag förbi Vaksala torg och tittade på rallyt man hade annonserat om. Inget upphetsande men alltid trevligt när man gör något nytt. Eftersom jag hade tråkigt igår så försökte jag lattja till bilderna med Tilt-Shift effekten. Jag vet inte om bilderna passade för det men det gör dem lite skojigare att titta på.

För att ni inte skall tro att jag somnat helt kan jag berätta att jag jobbar på tolv inlägg för tillfället. Som vanligt är det en bit information eller bild som saknas för att de skall bli klara. Det helt sjuka är att jag har nästan hundra idéer till nya inlägg och det känns faktiskt lite stressande. Jag vet dessutom att när jag väl börjar arbeta på dem så kommer varannan post att ge ytterligare ett uppslag. I den takt jag skriver inlägg har jag material för flera år :)

Jag vill ge dem som håller på med Photoshop ett tips också. Igår såg jag ett nytt sätt att hitta grått i ett foto om man vill ta bort färgstick i bilden samt lite annat smått och gott. Något som jag skall träna på i veckan. Gå in på Photoshop User TV och se på avsnitt 253 och 254. Här hittar ni för övrigt timmar av tips och trix att titta på när ni får tid över.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

7 kommentarer

 1. Amanda Holmqvist skriver:

  Riktigt fina bilder! Oj, hade missat det där totalt ;D

 2. Scribo skriver:

  Tack Amanda. Jag tyckte det var mer oljud än fart, men vad kan man göra på en så liten bana.

 3. Mira skriver:

  I ungefär fem sekunder såg det ut som om du plåtat en modell av Vaksala torg. En modell där bilar och folk bara var några centimeter stora. Sen såg jag rörelseoskärpa här och där och insåg att detta nog var fullstorlek ändå. Märklig känsla…

 4. Scribo skriver:

  @Mira. Det är lite kul faktiskt men det gäller att ha bra bilder att arbeta med. Någon gång skall jag ta mig runt i Uppsala och bara leta efter vyer som går att använda till detta. Man blir lite inspirerad när man ser bilder som dessa. http://www.smashingmagazine.com/2008/11/16/beautiful-examples-of-tilt-shift-photography/

 5. Karinsfotoblogg skriver:

  Hur coolt som helst! Jag tycker effekten funkar mkt bra här. Är sugen själv på att testa detta men har inte så många bilder som är lite ovanifrån. Får väl ge mig upp på jakt :)
  Har du pillat själv i PS eller har du kört någon färdig variant?

 6. Scribo skriver:

  @Karinsfotoblogg. Jag trixar själv i PS. När man gör en markering med snabbmask och gradientvertyget och sedan lägger på linsoskärpa så blir ju allt skarpt i en rak linje. På vissa foton där vinkeln inte är så stor kan man behöva lägga på linsoskärpa på vissa objekt som ligger bakom stället som man vill ta fram. Automatiska verktyg ger inte den möjligheten.

 7. Karinsfotoblogg skriver:

  Jag måste testa! Tack för info.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar