Om Scribo

siluett.jpg


Kontaktuppgifter.

Alla bloggposter är öppna för kommentarer. Funderar ni över något eller har något spännande att berätta, tveka inte utan skriv en rad. Jag skall försöka besvara alla frågor efter bästa förmåga. Vill ni skicka ett mail är adressen:


Vad är det här för en blogg?

– Jag skulle kalla det för en Uppsalablogg. Den handlar i huvudsak om mina utflykter i och runt Uppsala samt mina funderingar om staden.

Varför skriver du om Uppsala?
– Det hela startade som ett litet personligt projekt 1996. Jag hade gått och irriterat mig på att jag visste så lite om min födelsestad. Ja ni vet hur det är, man har bättre koll på den senast besökta semesterorten än sin egen hemstad. För att lösa problemet började jag gå ut och turista i Uppsala och hängde med på några guidade visningar. Det blev inte den succé jag hade hoppats på men det väckte ett intresse som gjorde att jag började ta mig runt på egen hand. Idag har det växt till vad jag skulle kalla en passion och bloggen är väl ett sätt att försök att sprida den entusiasmen.

Är det något speciellt du skriver om när det gäller Uppsala?
– Det är nog enklare att beskriva vad jag inte skriver om. Det jag tycker är mest spännande är att försöka hitta alla de fantastiska men förbisedda platser som aldrig kommer att hamna i någon glättig turistbroschyr. Jag skall erkänna att jag faktiskt medvetet undviker de stora sevärdheterna. Andra har redan skrivit så bra om dem så det finns ingen anledning varför jag skulle försöka. Uppsala är så mycket mer än Domkyrkan och Slottet om man bara tar sig tid att titta runt lite.

Skriver du bara om Uppsala?
– Nä, det kan nog dyka upp vad som helst i denna blogg även om huvudtemat är Uppsala. Många turer går långt utanför stadsgränsen så Uppland är nog den mer korrekta gränsen. Jag har dessutom fler intressen än Uppsala och det kommer säkert synas i bloggen.

Jag ser att du tar dina egna bilder?
– Så långt det går. Jag skaffade mig en bättre kamera 2009 och det är en av orsakerna till att jag tog upp bloggandet igen. Utflykterna gör jag oavsett men en blogg utan bilder är supertråkig.

Vad säger du om alla gamla bilder du har på bloggen?
– Åhh jag älskar gamla bilder, speciellt då och nu jämförelser :) För att göra det lite allvarligare så följer jag de regler som Riksantikvarieämbetet och många museer använder för publicering av bilder. Grundregeln är att bilder före 1969 är fria. Det finns säkert åsikter om detta men det är så de har tolkat lagen. Jag försöker alltid skriva ut vem som tagit bilden om jag hittar informationen.

Varför skriver du anonymt?
– Jag började på det sättet och har inte hittat någon anledning till varför jag skulle ändra på det. Personligen tycker jag att det kan vara ganska befriande när bloggar är anonyma. Visst, ibland blir jag också nyfiken på personerna bakom vissa bloggar och det är möjligt att jag omvärdera beslutet i framtiden.

Slutligen, har du något du själv skulle vilja tillägga?
– Oj, den frågan gav ju möjligheten till tusen ursäkter och brasklappar :) Något att tillägga? Nej egentligen inte men jag måste tacka alla som läser, kommenterar och skriver till mig. Det är ni som gör bloggandet så fantastiskt!

Välkommen hit!