Uppdatera gamla inlägg

Wordpress knapp för att uppdatera ett inläggIgår satt jag och hade lite dåligt samvete och funderade på hur jag skall göra när man vill uppdaterar gamla inlägg. Det händer inte så ofta men ibland behöver man rätta felaktiga uppgifter eller lägga till information som man hittat.

Det är väl nästan oundvikligt att man förr eller senare hittar bilder eller information som skulle göra ett tidigare inlägg betydlig intressantare. Helst vill man skriva ett nytt inlägg men om informationen inte räcker till en egen post kan jag inte bara slänga bort den. Det kan vara en bild som gör ett skede tydligare, ett årtal som man missat eller information som är svår att presentera utan ett sammanhang. Tidigare har jag bara fräck uppdaterat inläggen utan någon vidare åtgärd och det har inte känts riktigt schysst mot er som följer bloggen.

Den lösning jag valt är följande. När jag uppdaterar en post kommer jag att göra ett mycket kort inlägg där jag berättar om uppdateringen och länkar till den tidigare posten. I sidopanelen har jag dessutom lagt upp något som jag kallar ”Uppdaterade inlägg”. Den innehåller datum för själva uppdateringen och en länk till inlägget.

Vad tror ni om detta och hur gör ni själva? Tips mottages!

PS. rättning av stavfel och helt förvirrade formuleringar räknas inte som en uppdatering :)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

Lämna din kommentar