Upptäck din hembygd, Uppsala kommuns kartverktyg

Om ni är intresserade av information om Uppsala vill jag tipsa om Uppsala kommuns kartverktyg. Här hittar man mer information än vad som går att beskriva i ett inlägg. Letar ni efter aktuella detaljplaner, valresultat, skolor eller kanske en naturvårdsinventering så hittar ni det här.

I detta inlägg tänker jag beskriva hur man hittar information om pågående planuppdrag, det vill säga vad som är på väg att byggas här i kommunen. Det är något som jag hoppas de flesta är intresserade av.

kartvertyg-1.jpg
Bild1. Pågående planuppdrag.

kartvertyg-2.jpg
Bild 2. Vertygsfält i kartverktyget.

Gränssnittet är inte helt självförklarande så en liten guide underlättar. Välj pågående planuppdrag under menyn Fysisk Planering i vänsterspalten ( bild 1). Zooma in på kartan och drag dig runt i kartan med ”handverktyget” (bild 2, ring 1). När du hittar något intressant, byt verktyg i menyn över kartan till ”Info-knappen” (bild 2, ring 2). Klicka på det blåstreckade området som du vill veta mer om.

kartvertyg-3.jpg
Bild 3. Informationsruta med länkar ”Läs mer om detta planuppdrag”.

kartvertyg-4.jpg
Bild 4. Länkar till alla dokument som finns angående bygget.

Nu poppar det upp en liten inforuta med länkar som tar dig sidan med plankartor med mera (bild 3 och 4). Här hittar ni byggplaner, utredningar och hur långt man kommit i arbetet, allt en engagerad Uppsalabo kan önska sig.

kartvertyg-6.jpgkartvertyg-5.jpg
Ur detaljplanen för kv. Skytteln i Kungsängen.

Nu när ni har hittat hit kan är det bara att klicka runt i vänsterspalten och testa andra lagren som till exempel kvartersnamn eller historiska kartor. De senare brukar jag själv ofta titta på då de är lättillgängliga.

kartvertyg-7.jpg

Jag vill också nämna att den här sajten är den mest detaljerade och bäst uppdaterade när det kommer till nya namn och gator i staden. Google maps och andra kartor ligger långt efter. Lycka till med informationsletandet.

Länk till Uppsala kommuns kartverktyg.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

Lämna din kommentar