Spårvagnsminnen, 4:ans ändhållplats vid Polacksbacken

Två gamla bilder på spårvagnar vid 4:ans ändhållsplats, Polacksbacken4:ans igenvuxna ändhållsplat 2010

4:ans ändhållplats är den enda rest av Uppsalas spårvägar som finns utmärkt i någon broschyr. Att den fått den uppmärksamheten beror nog på att den ligger i norra hörnet av Kronparkens naturreservat. Här har man inventerat stort som litet och då fick hållplatsen hänga med.

Om jag inte visste att spåret hade gjort en lite ögla här skulle jag aldrig ha sett något. Man har städat upp ordenligt och det enda som minner om spårvägen är att det är lite glesare mellan träden där den upptrampade stigen går in i skogen. Jag funderade länge på hur man skulle kunna fotografera en glänta och få det att kännas som en spårvagnslämning. Jag vet inte… bättre att ni tittar på de gamla bilderna.

4.ans ändstation på Google Maps.

De svartvita bilderna: fotograf okänd.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

En kommentar

  1. Christer skriver:

    Trevligt att veta. Under min nollning på Polacksbacken fanns ett fotouppdrag att fotografera ”4:ans ändhållplats”. Jag kollade i busstidtabellen och att någon linje 4:a fanns inte då så jag antog det bara var en lustighet. Ny i Uppsala som jag var så visste jag inte att det funnits spårväg i stan. Eftersom vi höll till bara några hundra meter från ändhållplatsen så syftar nog fotouppdraget just på denna.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar