Nya bron vid Stadsträdgården, 4 juni 2012

ny_bro-fyrisan_5.jpgny_bro-fyrisan_6.jpg

Nu börjar det likna något. Bropelarna i ån och brofästet på åns västra sida är på plats. Formsättningen för de fasta brospannen är i full gång.

ny_bro-fyrisan_7.jpg

Det har även dykt upp en byggnad på åns östra sida. Funktionen är oklar men det är kanske härifrån man skall styra öppning och stängning av klaffbron.

sjukhusvagen_1.jpg

Jag vet inte vad det är men jag tilltalas av denna broförbindelse. Den liksom får den södra delen av parken att bli mer attraktiv. Dansbanan som nyligen invigdes i området är ju också ett trevligt tillskott. Det som är kvar är väl en ordentlig passage över Sjukhusvägen in till Akademiska sjukhuset. Om denna förbindelse blir välanvänd bör det underlätta för de som är på väg till ”Ackis” från de sydöstra delarna av staden.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

En kommentar

 1. Late Laban skriver:

  Jajaja man får väl tänka om då…den blir bra…jajajajaja ….men ändå……gammal i gården vill inte ha förändring….. jajaja…… vad blir härnäst……jajaja….nåt liknande blir det väl. kanske då bilbro (behövlig iallafall).
  Men jag skall komma med en brasklapp; -jag tycker inte om Studenternas!!
  Den byggnationen passar inte in där den ligger, samtidigt förhindrar den expansionen längs ån (inte ändes ån). Akademiska kommer att behöva växa ytterligare och då är marken vid Studenternas en välbehövlig markplätt.
  Flytta sporteländet nånannastans!!!
  Nu får man väl huka sig, tur man har ett alias!!

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar