Nu blommar Backsippan

backsippa_1.jpg

Bara som en påminnelse till alla er som gillar att titta på eller fotografera blommor. Backsippan står i full blom ute i Tyskbacken i Ulltuna. Det har visserligen pågått en tid men när jag var där i söndags fanns det fortfarande mycket att titta på.

karta_backsippa_ultuna.jpg

Jag har ju skrivit om denna plats tidigare men nu tog jag mig tid till att göra en karta. Det finns även en liten parkeringsplats ca 50 meter från lokalen så man behöver inte ge sig ut på någon långvandring. Bra att veta ifall man bara svischar förbi för ett kort besök.

PS. Det har varit lite tunt med uppdateringar här på bloggen. Tyvärr har jag haft mycket att stå i men förhoppningsvis skall det snart bli bättre.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

9 kommentarer

 1. tommyO skriver:

  Den som tycker att det är tunt kan ju ta vilket inlägg som helst och klicka på de blå länkarna längst ner ”fler intressanta inlägg”. Alltid hitar man massor som man inte haft en aning om.
  Det finns ju hur mycket som helst att botanisera i bland dina mängder.
  Vad jag vill säga är att du gör ett kanonjobb och inte behöver be om ursäkt för att det går någon tid mellan nyheterna.

 2. Mira skriver:

  Äsch! Vi som åkte förbi Ultuna i söndags och inte hade en aning om sipporna.

 3. Scribo skriver:

  Tack tommyO, det värmer! Jag har så mycket jag vill skriva om men det kommer alltid något annat emellan som behöver fixas. Ursäkten är nog mest ett utryck för min frustration över att jag inte får tid till slutföra det jag sitter och knåpar på.

 4. Scribo skriver:

  Hej Mira, det var synd. Du hade kanske träffat mig liggandes på magen i backen :)

 5. Maria Ekholm skriver:

  Man blir ju nästan lite orolig om det hänt dig nåt, när du inte skriver! Lika lättad och glad varje gång det dyker upp något nytt! Jag håller med Tommy här, det finns ju flera timmars läsning som är otroligt lärorikt! Jätterolig att förkovra sig i!

  När det gäller backsipporna så är väl de ganska så sena i år? Brukar åka in till Gamla Uppsala på Sista april och det brukar finnas gott om sippor i backarna där, men i år fanns inte en enda som hade börjat blomma, åtminstone inte åt kasehållet till… Och nu till en fråga som du kanske skrivit om förut, men varför heter det Tyskbacken???

 6. Scribo skriver:

  Maria, tack för omtanken. Det känns som om Backsipporna är något sena i år. Jag var här i slutet av april förra året och då var det fullt av dem.

  Tyskbackens ursprung är okänt. Jag har sökt med ljus och lykta efter en förklaring men inte hittat något.

 7. Karinsfotoblogg skriver:

  Åh, nu har jag nog missat blommorna, dom lär ju vara klara med sin prakt :( Men så bra med din karta! I like!

 8. adnan skriver:

  hej jag heter adnan ziad jag vill bli bra på fotograf kan du yalba mej

Trackbacks & Pingbacks

 1. Har Ultuna källa sinat? - Scribo — perspektiv på närmiljön

Lämna din kommentar