Kungsängslilja

Kungsängsliljor ute på Kungsängenkungsangslilja2.jpg

Ja, har ni inte hunnit ut till Kungsängen för att titta på de fantastiska blommorna så är det dags i helgen. Det är faktiskt första gången jag har varit ute under blomningen och man kan väl säga att jag blev överraskad.

Det är lite lustigt vad en kamera kan åstadkomma. Normalt är inte blommor mitt största intresseområde så jag kunde inte låta bli att skratta åt mig själv när jag låg på alla fyra i gräset. Jag börjar dessutom förstå iden med ett macro. Det var hur som helst en skön eftermiddag i solen och många bilder blev det.

För info så har blomman fått sitt namn av just Kungsängen här i Uppsala och här frodas även Sveriges största bestånd av liljor. Man misstänker att det var Olof Rudbeck d.ä. som tog med sig blomman till Sverige någon gång på 1600-talet. Kungsängsliljan är även Upplands landskapsblomma vilket känns som helt självklart nu när man varit ute och sett prakten.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

2 kommentarer

  1. Eric Thärnström skriver:

    Kungsängsliljan är verkligen majestätisk. Egentligen borde man göra mer saker i staden med tema på denna blomma och på mönstret. Gatlyktor kanske?

Trackbacks & Pingbacks

  1. Kungsängsliljan blommar - Scribo – perspektiv på närmiljön

Lämna din kommentar