Ladan som säkert redan är glömd

den försvunna ladan vid Asphagen

När jag skrev inlägget om stalaktiter gick jag igenom lite äldre bilder från området och hittade ovanstående fotografi från 2009. Jag vet inte om ni minns den här ladan? De som pendlat mellan Uppsala och Stockholm några år måste ha sett den svischa förbi utanför fönstret åtskilliga gånger. Ladan var väl det närmaste man kunde komma en infartspelare för tåget.

Jag gick länge och funderade på vad ”sacho*pust” stod för eftersom texten inte liknande de vanliga alstren man ser på våra byggnader. Efter en liten koll visade det sig att även detta var artistnamnen på några som gillade att färglägga staden.

Ladan stod vid vägen som leder in till Asphagen i Lunsen. Idag är den borta för någon bestämde sig att leka med tändstickor.

Jag antar att vi kan lägga den här posten i kategorin ointressanta saker som dokumenterats :)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

3 kommentarer

 1. Maria Ekholm skriver:

  Hej!
  Sist jag skulle kommentera, fick jag datorhaveri, så då blev det nog bara en halv kommentar!

  Jag har inte ens tänkt på att ladan är borta, minns den tydligt men inte så mycket värt då in mina ögon? Jag kommer i allafall ihåg den sedan jag var liten och man åkte till Märsta via Lagga och Knivsta.

  Vill också gratulera till de fem åren! Din blogg är absolut den allra bästa bloggen, den väcker en mängd nyfikenhet och jag lär mig hela tiden nya saker om min egen stad med omgivning! Hoppas att du fortsätter länge, länge!

 2. Scribo skriver:

  Hej Maria
  Tack för att du tog dig tid att kommentera.

  Den där ladan är som ett spöke. Många av mina vänner känner igen den men ingen kan placera den. Det var därför jag tyckte det fanns en anledning att skriva om den.

  Jag tackar för gratulationerna :) När det gäller mitt bloggande så lär det fortsätta länge. Utflykterna gör jag ju ändå så att presentera resultatet i text är det minsta problemet…

 3. Christer skriver:

  Jo den ladan minns jag. Inte att man ”såg” den varje dag och har definitivt inte tänkt på att den är borta.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar