Som en indian

Det skådades fåglar i helgen. Jag skall erkänna att det inte riktigt är min grej men när man är där ute dras man ändå med i jakten och det blir spännande. Vem kan dessutom motstå chansen att få smyga runt som en indian i skogen med en fullgod ursäkt :) Oftast har jag inte har en aning om vad det är jag tittar på så det är tur att man har vänner som kan det här.

Söndagen levererade bland annat Duvhök, Hornuggla, liten hackspett och Nötskrika. Det är svårt att inte bli entusiastisk när man får se dessa fåglar och efter varje utflykt säger jag att jag skall investera i ett bättre objektiv. Mitt längsta objektiv når 200mm och då blir det oftast inte mer än några svarta prickar i horisonten. För att få en vettig bild måste man i princip snubbla över fågeln eller hålla sig till ankor.

Hornuggla i snåren
Hornuggla, original och beskuren bild

Bilderna visar tre Hornugglor. Jag kan inte låta bli att skratta när jag ser bilderna för de är långt ifrån vad man hade hoppats på när man gav sig ut. Nu skall jag inte klaga för upplevelsen är kanon och en kikare löser problemet. En delad upplevelse är dock mycket bättre så vi får väl se hur det blir med det där objektivet.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

2 kommentarer

  1. Mira skriver:

    Nja, någon Brutus Östling-konkurrent är du väl inte i nuläget, kanske. Men å andra sidan ger inte hans bilder mig dagens goda skratt!

  2. Scribo skriver:

    Nä Mira, någon Brutus Östling kommer jag aldrig att bli. Det är kul att du uppskattar bilderna ändå :)

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar