Moln moln moln

Vetefält med stort regnmoln

Det blir onekligen lite tomt här på bloggen när man inte har varit ute på några utflykter. Jag har visserligen ett antal poster på gång och igår gjorde jag ett tappert försök att slutföra några texter. Det blev inte så mycket av det för jag satt mest och funderade på moln.

Moln har oftast betytt något negativ för mig och de har förstört många dagar på stranden och planerade utflykter. När jag började segla så blev det mera allvar och molnen är något man alltid håller ett öga på. Seglingen har dessutom gjort att jag faktiskt tittar på moln och inte bara registrerar rådande väderlek. Det är i och för sig inget negativt för man får se många roliga och vackra scenerier.

Det som är nytt är att jag har börjat gilla moln och vissa dagar välkomnar jag dem. Skall man bada eller segla så kan molnen hålla sig borta men skall jag ut och fotografera kan jag till och med bli besviken ifall de inte är där. De ger det där lilla extra och en klarblå himmel kan faktiskt vara precis lika tråkig som en gråmulen.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

3 kommentarer

 1. Mira skriver:

  Oerhört dramatisk och spännande bild! Moln är intressanta. Vackra att se på men också för att de kan berätta så mycket och vad som händer eller ska hända.

 2. Johan C skriver:

  Tar man sig tid så lämpar sig sommarens moln bra för koncentrationsövningar, nästan yoga. Man bara följer deras rörelser och utveckling. Rörelserna är så långsamma att man knappt ser dem. Men tittar man bort bara en sekund, så ser molnet annorlunda ut. Om man verkligen kan se förändringarna så når man Nirvana. Typ.

 3. Scribo skriver:

  @Mira. Ja, moln kan berättar mycket. Jag minns tex. glädjen när jag fattade hur man kunde skilja på en varm och kallfront. Kände mig som värsta spågubben.

  @Johan C. Det är onekligen en mycket rogivande sysselsättning att titta på moln. När man väl börjat är det nästan hypnotiskt.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar