Grattis bloggen på 5-årsdagen

blåbärsbakelse
Idag firas det med en blåbärsbakelse, min favorit…

Tänka sig, i fem år har jag tragglat med denna lilla blogg. Det får väl ändå ses som ganska länge i den förgängliga bloggvärlden? Jag vill dessutom påstå att den är en succé. Med tanke på det smala ämnet och en mycket låg inläggsfrekvens är resultatet långt över förväntan.

statistik sidvisningar
Från runt 300 till närmare 3700 sidvisningar i månaden sedan 2009.

Om man tittar på kurvan för sidvisningar som är den mest smickrande, vilket man skall göra när det är födelsedag, så kan man onekligen se en trend. Det går inte fort men det går åt rätt håll :)

Det jag är gladast för är alla prenumeranter som valt att följa bloggen på olika tjänster. Även om prenumerationer inte skrämmer upp besöksräknaren så är det er som man anstränger sig lite extra för. Det är en stor skillnad på att veta att någon lyssnar i andra änden och att hoppas på att någon råkar snubbla över inläggen.

Grattis bloggen och tack alla ni som följt och kommenterat. Jag ser fram emot en fortsatt trevlig samvaro.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

14 kommentarer

 1. Karinsfotoblogg skriver:

  Grattis, grattis på födelsedagen! Jag ser också fram emot en fortsatt samvaro. Jag uppskattar verkligen din blogg! Jag får däremot erkänna att jag inte är en prenumerant… jag återvänder ändå! :) Jag har liksom inte börjat att prenumenera på bloggar än… Kanske man borde göra?
  Sen måste jag också erkänna att jag är nyfiken på människan bakom denna blogg :) Men jag antar att du vill lämna det därhän och det respekterar jag! Fast nyfiken är jag ju.

  Ha det gott!

 2. Mira skriver:

  Stort Grattis på femårsdagen! Som du väl redan vet är jag en av dina trognaste läsare och jag uppskattar dina initierade nedslag i en trakt som jag känner lite extra för. Jag ser med tillförsikt fram emot nästa fem givande år!

 3. ab skriver:

  Grattis från London. Fortsätt i samma anda!

 4. Erik skriver:

  Grattis gamling! :)

 5. Scribo skriver:

  Tack för gratulationerna Karin, Mira ,ab och Erik! De värmer :)

  Jag måste också svara på Karins funderingar eftersom jag tycker hela ämnet är otroligt intressant. Den här bloggen är ju inte speciellt kontroversiell och i sanning är jag faktiskt lite stolt över vad jag åstadkommit :) På till exempel min arbetsplats känner man till mitt bloggande och min chef är med på att jag ibland tar en lång lunch för att hänga på Upplandsmuseet. Det kan man ju tycka är ännu en anledning att inte blogga anonymt.

  Jag har alltså inga personliga problem med att folk får reda på min identitet, jag är en trevlig prick :) Nu är det så att jag under några år arbetade med IT-säkerhet och det är där skon klämmer. Den kunskap jag skaffade mig gör att jag har lite svårt att lägga ut personlig information på nätet, i motsats till rådande trender.

 6. Christer skriver:

  Grattis.
  Jag har bara följt bloggen något halvår eller så (men läste igenom allt som fanns i arkivet första helgen…).
  Det är tilltalande med historiebeskrivningar av närmiljön, när man lärt sig någon intressant historia om något så kan man gå dit själv och titta.
  Saker ändrar sig snabbt. När jag flyttade till Uppsala var det några år före de började bygga om centralstationen och allt däromkring. Tänkte på det i förra veckan när man nästan hade glömt bort hur det såg ut vid bussterminalen, Swebus hade försäljningskontor i en byggnad osv. Och det är bara 5-6 år sen det.

 7. Scribo skriver:

  Tack Christer!
  Ja det går undan och ibland känner jag att jag fotograferat alldeles för lite. Statsarkivet samlar bilder på allt som rivs så det finns en lite skatt där.

  Jag måste också berätta att på taket av Bussterminalen fanns en fantastisk fin funkisklocka. Jag pratade faktisk med de ansvariga om jag inte kunde få den i samband med att de skulle riva byggnaden, trots att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra med den :) Rivningen drog ut på tiden och tyvärr följde jag inte upp det… jag undrar fortfarande om man sparade den eller om den gick på tippen?

 8. Bo Karlsson skriver:

  Har bara haft kännedom om din blogg några veckor,men den har redan givit mycket spännande och intressant läsning om Uppsala.
  Som inflyttad är det superkul att följa ditt grävande i Uppsalas förflutna.Alltid välskrivet, väl underbyggt, och intressant.
  Grattis på 5 års dagen, må det bli många år till!

 9. Scribo skriver:

  Hej Bo och tack så mycket för gratulationerna!
  Jag hittade själv din blogg alldeles nyligen Det är så fantastiskt kul att hitta andra i Uppsala som tar med sig kameran ut. Personligen tycker jag man upptäcker så mycket nytt när man får se världen genom andras ögon. Tack själv för fina bilder :)

 10. Karinsfotoblogg skriver:

  Jamen det är ju det! Du verkar vara en trevlig prick! Och jag verkar ha nåt behov att få stoppa in folk i fack. Tex är du en man el kvinna. Jag gissar på man. Men inte för att det spelar någon roll! Ålder är också en sån grej.. 35-40? Det spelar heller ingen roll :) Du skriver att du har jobbat med it-säkerhet. Jag gissade på nåt med data. Inte helt fel ;) Hehehe! Oroa dig inte, jag är inte en stalker. Bara nyfiken :D

  Ha en trevlig helg! Önskar den fotograferande tvåbarnsmorsan :D

 11. Scribo skriver:

  Haha, Karin du har i stora delar gissat ganska bra. Ha själv en mycket trevlig helg. PS. Du vet väl att det är fotomässan i Älvsjö denna helg. Man får se om man orkar masa sig dit. Skulle verkligen behöva en större kameraryggsäck :)

 12. Karinsfotoblogg skriver:

  Tack helgen var bra, ingen fotomässa dock. Men tapetsering :) Kom du iväg till mässan? Ja, jakten på den ultimata utrustningen…. :D Själv suktar jag efter ett ljusstarkt normalzoom. Vad använder du för objektiv helst?

 13. Scribo skriver:

  Nä det blev ingen fotomässa för mig heller.

  Jag måste nog säga att det jag använder mest just nu är mitt 18-200 f/3.5-5.6. När man inte vet hur det ser ut på en plats är det ett väldigt praktiskt objektiv, lite som en schweizerkniv. Det är inte det skarpaste objektivet men tar helt klart godkända bilder.

  Sommaren då jag klättrade runt på alla betongbroar tog jag nog 70 % av alla bilder med mitt 12-24 f4. Jag har ljusstarkare objektiv som åker på då och då. Ofta vet jag vad motivet är när de används och har varit på platsen tidigare och rekat med min superzoom :)

 14. T skriver:

  Grattis!

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar