Grattis bloggen på 8-årsdagen

salnecke-slott-1.jpg
Det vackra 1600-talsslottet Salnecke.

Grattis bloggen på 8-årsdagen! Japp, i åtta år har jag trixat med den och på senare tid mest tampats med ett antal tekniska utmaningar. Jag sköter all kodning själv så det gäller att försöka hänga med i utvecklingen. Det har faktiskt varit nära att hela bloggen stannat när jag installerat nya versioner av WordPress. Nu har jag rättat de mest akuta felen och jag arbetar på en ny version som är lite mer framtidssäker. Utseendemässigt kommer det inte bli några förändringar för jag gillar den som den är.

Jag har fått frågan om bloggen inte borde anpassas för mobiltelefoner. Jag upplever att de flesta smartphones hanterar WordPress utan problem. Eftersom det är bilderna som tar längst tid att ladda ner känns det fånigt att bygga en mobilsite om man inte fyller den med lågupplösta bilder. Idag är jag inte riktigt villig att göra allt det extra arbetet som krävs för detta. Det är bättre att jag använder den lilla tid jag har till förfogande att fundera på nya blogginlägg, eller hur? ;-)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

11 kommentarer

 1. tommyO skriver:

  Absolut! Prioritera nya inlägg framför mobilanpassning. Sedan jag hittade dig för tre år sedan har jag blivit lite beroende av din blogg. Det finns så mycket intressant som jag kommit i kontakt med via dig. I år har du ju haft annat för dig så inläggen har varit få, och jag vill absolut inte att teknikaliteter ska förminska din aktivitet.

 2. Scribo skriver:

  Hej tommyO
  Ja det har varit ett hektiskt år och som synes har bloggen fått lida. Det är fantastiskt kul att åka ut och besöka nya platser. Nu har jag inte hunnit med så mycket som jag hade planerat vilket naturligtvis resulterar i färre blogginlägg.

 3. Mira skriver:

  Gratulerar Scribo. Som du vet följer jag med glädje din blogg sen ett antal år tillbaka. Fortsätt på inslagen linje och jag håller med tommyO ovan, prioritera inlägg framför responsiv blogg.

 4. Mira skriver:

  Min kommentar försvann, eller ligger den och lurar någonstans?

 5. Scribo skriver:

  Tack Mira. Jag lovar att prioritera inlägg :-) För övrigt var ditt inlägg om mistluren helt fantastiskt! Tänk att ni spelade in ljudet. Jag bockar och bugar…

 6. Viola_T skriver:

  För mig är det inget problem om du fortsätter som de tidigare 8 åren och skriver kunniga inlägg om Uppsala med omnejd. Grattis förresten till jubileet!!!

 7. Elisabeth Löwenborg skriver:

  Grattis på 8årsdagen.
  Intressant som vanligt.
  Elisabeth

 8. Scribo skriver:

  Tack Viola_T och Elisabeth för gratulationerna. Jag forsätter min jakt på nya intressanta ämnen.

 9. Urban skriver:

  GRATTIS!!!
  Någon mobilsida behövs verkligen inte så glöm den detaljen. Det fungerar alldeles bra med de telefoner de flesta har för att inte tala om paddor som funkar helbra!
  Mer inlägg i Din fantastiska gärning Du gör för kulturen!!
  Du borde få kulturstöd!!!

 10. Mira skriver:

  Extra värdefull är mistlursinspelningen nu, när luren inte längre finns.

 11. Scribo skriver:

  Precis Mira! När de vanliga arkiologerna jagar vikingahjälmar har vi möjlighet att ta vara på det som händer nu. Om det gäller mistlurar, motorvägar eller dagens lekparksdesign är det tråkigt att vi låter alla dessa skeden försvinna i glömska…

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar