En trasig bro

Kö av bilar vid FlottsundsbronGlipa mellan väg och bro, Flottsundsbron

Hej på er. Igår råkade jag vara på plats när Flottsundsbron fick problem med maskineriet. Bron som är en svängbro stannade bara några centimeter innan den skulle stängas helt. För mig som fortfarande har semester så var det intressant men jag misstänker att det var en hel del folk som inte delade min entusiasm.

När det händer något oförutsett så brukar det ändå kunna bli ganska trevligt om det inte är allt för allvarligt. Denna gång diskuterades det både gösfiske i Dalälven och att bron nyligen renoverats. Nu visade det sig att problemet inte var så stort som vissa befarade. När den efterlängtade reparatören slutligen dök upp så tog det bara några minuter innan han kunde stänga bron och släppa fram trafiken.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

4 kommentarer

 1. sDsB skriver:

  När jag var där nere i början av Juni så la den också av. Reparatören fick veva tillbaka bron manuellt. Han sa några väl valda ord om bron och det faktum att den valde att gå sönder i sommarhettan.

 2. Scribo skriver:

  Undrar om den senaste renovering av körbanan kan ha ställt till det eller om det alltid varit strul med bron.

  När det gäller sommarhetta så verkar det vara ett känt problem. Vi passerade några öppningsbara stålbroar under min segling i sommar och på nästan alla hängde det pumpar som dränkte broarna i vatten. Jag antar att höga temperaturer kan få metallen att expandera och ställa till problem.

 3. tommyO skriver:

  Gammal rullbro. På Bibli sidan ; http://www.bibli.se/default.aspx?id=105913&ptid=0 , kan man läsa gamla UNT-Julnummer från 1906. och i 1915års nummer råkar jag hitta en liten artikel om Flottsundsbron. Tidigare (före 1926 ) ska det ha funnits en rull-bro där och det finns en bild /om än dålig / på den.
  Om det nu kommer tillstånd en ny bro med start nästa år så har den nuvarande alltså snart legat där i snart 90år.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Broar över Fyrisån, Flottsundsbron - Scribo — perspektiv på närmiljön

Lämna din kommentar