Färgglada balkonger

Gröna och blåa balkonger på husen vid FyrisvallBalkonger med gult plexiglas vid Fyrisvallen
Balkongerna på det nybyggda husen på Fyrisvallen.

Jag vet inte om man skulle kalla det en trend men greppet att hotta upp fasaden med färgglada balkonger verkar ha slagit till i Uppsala. Personligen tycker jag det är uppfriskande och hoppas att det är ett litet steg bort från den ganska menlösa nyfunkisen som man smetat ner staden med de senaste decennierna. Det här är i och för sig ingen ny företeelse. Husen vid Årstagatan byggdes redan 2006.

Röda, blåa och gröna balkonger på huset vid Årstagatan
Hassellunden Årstagatan.

Det som är nytt är något som jag upptäckte när jag var ute och fotograferade balkongerna. Det händer något med ljuset när de koncentreras runt en innergård. Det är svårt att få det att fastna på bild men när solen lyser genom plexiglaset förvandlas balkongerna till en enorm partybelysning. Gårdarna får ett konstigt ljus som är svårt att beskriva. Inte på något sätt obehagligt utan mest bara annorlunda. Man undrar ju om det var meningen eller om arkitekten bara tyckte det var snyggt med färgat glas och ljuset kom på köpet?

balkonger med blått glas i Kungsängen
Blå balkonger på det nya huset korsningen Islandsgatan och Muningatan.

Jag tycker ni skall ta er en titt och speciellt vid Fyrisvallen eller det nya huset i Kungsängen. Hmm, det kan väl aldrig vara bra att växa upp i en lekpark där allt är blåtonat? :)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

3 kommentarer

 1. Karinsfotoblogg skriver:

  Snyggt!!!

 2. Niina skriver:

  Åh, jag gillar verkligen balkongerna på Årstagatan! Brukar titta jättelänge på dem varje gång jag kör förbi (vilket förmodligen är rätt trafikfarligt..). Kul att det har kommit såna till Islandsgatan också!

 3. Scribo skriver:

  @Niina.
  Ja, visst är balkongerna som en frisk fläkt. Jag har också alltid haft svårt att inte titta på dem när jag svischat förbi på Tycho Hedéns väg. Det som är glädjande är att det tydligt visar att vi behöver lite mer färg i den här staden :)

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar