Broar över Fyrisån, Viken

Träbro över fyrisån, Viken

Jag har alltid undrat vad det finns för broar över Fyrisån som ligger norr om Uppsala. De som ligger i och söder om staden har jag koll på och de flesta är väl dokumenterade. Nu när jag har semester så ska det bli ändring på detta och jag har startat min rundresa för att åtminstone fotografera alla. Jag börjar vid Dannemorasjön och följer sedan åns flöde söderut mot Uppsala.

Bro nummer ett ligger längs en lite grusväg mot gården Viken (från väg 290) strax norr om den igenvuxna Stocksjön. Att snurra runt på småvägar en tidig morgon var inte riktigt min grej och jag körde fel trots att jag använde gps. Nu verkar det som om den har lika dålig koll på småvägarna som jag så det krävdes lite mer analog kartläsning än vad jag hade räknat med.

Som förväntat hittar jag ingen information om bron så om ni vet något om den så skriv gärna en kommentar. Allt är av intresse t.ex. om bron har något namn eller om något spännande har utspelat sig i närheten. Här är en länk till Google Maps så ni kan se var den ligger.

Detta är inlägg nummer 1 i serien om broar över Fyrisån.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

4 kommentarer

  1. Hilda skriver:

    Hej! Tack för en otroligt läsvärd blogg. Den inspirerar alltid till utflykter.

    När jag cyklar längs fyrisån söder om kungsängensbron passerar jag alltid en gammal bro som inte längre används, i anslutning till vindbrovägen. Jag har länge funderat över denna bro och när och varför den togs ur bruk. Kanske sitter du inne på information om detta?:)

  2. Scribo skriver:

    Hej Hilda. Jag antar att du menar Vindbron. Bron ägs av SLU och jag misstänker att de inte hade råd att underhålla den. Det var en diskussion om detta på 90-talet men tyvärr har jag ingen mer specifik information om detta.

Trackbacks & Pingbacks

  1. Broar över Fyrisån, Skyttorp - Scribo - perspektiv på närmiljön
  2. Alla broar över Fyrisån, från Dannemorasjön till Flottsund - Scribo — perspektiv på närmiljön

Lämna din kommentar