Nyårslöftet 2010

Oreda i burkskåpetIdag skall jag ta och fixa mitt enda nyårslöfte och av bilden förstår ni säkert vad det är

Det verkar inte spela någon roll hur man organiserar innehållet för det man behöver kommer alltid att stå längst bak i skåpet. Efter att ha plockat ut och in alla burkar några gånger är man snart tillbaka i det vanliga kaoset. På senare tid har jag faktiskt gett upp och och låter ordningen sköta sig själv men vid jul började det ramla ut saker varje gång jag öppnade dörren så nu måste jag göra en insats.

Jag är normalt ganska ordningsam och detta får väl räknas till en av mina mörka hemligheter :) Hur har ni det själva med ”burkskåpet”, är det ordning och reda eller jagar ni ständigt efter ett passande lock?

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

6 kommentarer

 1. Mira skriver:

  Haha! Burkskåpet såg ut som ditt, ända tills jag var var på IKEA och köpte plastbackar. En sorts burk i varje back och sedan dra ut backen så kommer jag åt det längst in också. Fast detta var i ett underskåp, och jag kan inte riktigt se om din burkmödding är under- eller överskåp.

  I mitt barndomshem hade vi däremot ”påsskåpet”. Det var ett smalt högskåp från golv till tak. Längst in gick avkoppsröret till oppetoaletten. Där började vi trycka in plastkassar. Efter några år var skåpet fullt och kassarna så packade att de satt kvar när dörren öppnades. Och gurglandet från avloppsröret hördes inte längre…

 2. Scribo skriver:

  Det är ett underskåp så det innebär i princip att man måste ligga på mage för att få fram något som står längst in på den nedersta hyllan. Plastbackar, så självklart och enkelt. Det tipset skall jag genast använda. Tack!

 3. Johan C skriver:

  Lagen om burkars otillgänglighet ligger i samma division som termodynaikens grundlagar och lagen om pennors mystiska försvinnande. I princip borde det vara omöjligt – men jag tappar bort LÅNGT många fler pennor än jag hittar. Vart tar de vägen? Jag bär inte iväg med kassar av pennor från vare sig skrivbord eller hus. De upplöses, helt enkelt. Precis som burkar spontanskapar oordning. Kan inte förklaras. Behöver inte förstås. Man blir lyckligare om man accepterar.

 4. Scribo skriver:

  @ johan C. Jag har länge legat sömnlös och funderat på om det kanske ändå finns en ordning. Om man hade ett enormt burkskåp skulle då oredan skapa den ännu okända burkskåpsfraktalen? Här känner jag att vetenskapen och matematiken inte har tagit sitt ansvar.

 5. Mira skriver:

  Även burkar, likt mycket annat, skapar väl – i tillräcklig mängd och om de får röra sig ostört på tillräcklig stor yta – ett flickerbrus. Burkskåpsflickerbrus.

  Flickerbruset som, enligt författaren Peter Nilson, är fraktalt, alltså starkt sönderbrutet och ändå inte upplöst eller slumpmässigt – vitt.

  För en viss ordning finns det väl ändå i ditt burkskåp?

Trackbacks & Pingbacks

 1. Nyårslöftet 2011 - Scribo – perspektiv på närmiljön

Lämna din kommentar