Nyårslöftet 2011

Skåp för datorn med nyinstallerad fläktSom vissa säkert kommer ihåg var förra årets nyårslöfte att fixa mitt burkskåp. Det löste jag genom att inhandla några backar som jag sedan kunde sortera burkarna i. Nu, ett år senare kan jag meddela att det är lika fint i skåpet som när jag städade det :) Jag vet inte om det är en trend men årets nyårslöfte handlar också om skåp.

Jag är något av en ljudallergiker och älskar tystnad. Idag är det faktiskt lite av en lyx att hitta en plats utan störande bakgrundsljud. Jag är ofta ute i skogen eller på sjön men där är det sällan tyst även om fågelkvitter och kluckande vatten kan vara rogivande. En av mina tidigare favoritplatser där man kunde få lite lugn var Stadsbiblioteket. Tyvärr har den miljön blivit mycket pratigare och de knattrande datorerna gör att det inte längre går att koppla av på samma sätt.

Problemet är att det inte varit tyst hemma heller. Så länge som jag haft en dator har det varit ett ständigt brummande. Visst kan man stänga av den men det blir det ändå många timmar i oljudet som ni säkert förstår. Vid nyår bestämde jag mig för att göra något åt det innan jag blev galen. Första tanken var att köpa en ny dator men som ni ser blev det istället ett skåp, en chassifläkt och en variabel 12V adapter. För det facila priset av 750:- har jag köpt mig tystnad. Tanken var att jag skulle klä skåpet med dämpmattor men det verkar inte behövas. Bara genom att stänga skåpdörren och dra ner varvtalet på fläkten har det blivit fantastiskt mycket bättre. Vilken lättnad! Som en extra bonus slipper jag se den fula datorn :)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

Lämna din kommentar