Bänken

Höstbild på en bänk på gäsmattan bakom Ulva kvarn Vinterbild på en bänk på gäsmattan bakom Ulva kvarn

När vi var ute vid Ulva kvarn i höstas undrade en vän vad det var för mening med att fota en tom bänk. Jag vet inte vad man svara på det men en bänk fungera väl lika bra som något annat. Igår var jag där igen och nu kändes höstens bänkbilder väldigt passande för det är alltid kul att se en plats i olika skepnader. Det var lite läskigt för höstbilden hade jag tagit hopkrupen längst ut på kanten av kvarnrännan men nu var den dold av snö och det var riktigt halt.

Jag måste komma ihåg att ta bilder i vår och sommar så jag får en bild på alla årstider. Det är lite lustigt för när jag tänker på den tidiga våren så är det inte knoppar som brister det första som dyker upp utan det är lukten av ruttet gräs. Jag vet inte varför jag har en så stark association till just den lukten och det är dessutom inte någon negativ känsla. Kommer det från barndomens lek med smältvatten månntro?

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

En kommentar

  1. Mira skriver:

    Samma här, Scribo! Fast jag känner det inte som lukt av ruttet gräs, utan fjolårsgräs som värmts av de första solstrålarna. Den lilla jord- och gräskanten vid söderväggen som förbereder sig för sommarens grönska. Doften av blivande mylla. Inte ruttet gräs…

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar