Förföljd av en lampa

Klotformad vägglampa

Nu är det väl inte helt sant men av någon anledning verkar en specifik lampform hela tiden fånga min uppmärksamhet. Tydligen har hjärnan hakat upp sig och så fort lampan passerar i periferin så plingar det till någonstans. Tänk om jag hade samma förmåga när det gällde kantareller.

Bilderna ovan i läsordning: Bussgaraget i Kungsängen, Baksidan av Sven Wixner bilar, Inne på gården Svarbäcksgatan 26, Byggnad bakom vattenverket i Bäcklösa. Lampmodellen på de två sista bilderna har jag sett på fler ställen men då har inte kameran varit med. Nu är det säkert mer intressant varför jag befunnit mig på dessa udda platser än att läsa om mitt lampproblem. Svaret är nyfikenhet och att jag anser att ingen plats är besökt förrän man sett baksidan.

Som ni ser är lamporna på de övre och nedre bilderna inte speciellt lika så de är antagligen från helt olika tillverkare eller tidperioder. Det vore kul om någon kände igen dem och kunde tala om vem som ritat dem och så vidare. Kanske lämnar de mitt huvud om jag vet mer :)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

4 kommentarer

 1. Mira skriver:

  Alien? Luvamupp? Eller vad hette den där huvförsedda lilla saken i South Park… Kenny McCormick!

 2. Scribo skriver:

  Det har du rätt i, lampan är lite Kennyformad :)

 3. Anna skriver:

  ÅH vad glad jag är att jag hittat din blogg (för 2 minuter sedan)! Jag pluggar till Kulturentreprenör i Uppsala och är barnsligt förtjust i allt det du skriver om.

 4. Scribo skriver:

  Tack Anna och kul att du gillar min blogg :)

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar