Stålblommor i Gnistarondellen

gnistarondellen_2.jpggnistarondellen_3.jpggnistarondellen_4.jpg

Ni har säkert sett att man ställt upp stora plåtblommor i Gnistarondellen. De är skapade av konstnären Anette Wixner och skall föreställa kungsängsliljor, linneor och backsippor. Det är ett samarbete med Skrotcentralen här i Uppsala och jag misstänker att de vill ha tillbaka plåten när visningen är klar. Blommorna sattes upp i maj under Linnes födelsedagsvecka och kommer att plockas ned nu i september. Jag är som vanligt ute i sista minuten.

gnistarondellen_1.jpg

Gnistarondellen är för övrigt lika tråkig som vanligt, förutom blommorna då. När man väl plockar ner dem står vi där med vår ogräsfläck igen. Tack och lov har man tagit bort jordhögarna som jag skrev om 2007 men det är ändå en pinsamt tråkig entré till staden. Jag förstår inte varför det skall vara så svårt att göra något vettigt av denna rondell? Den har varit uppe till diskussion ett flertal gånger de senaste decennierna men fortfarande velar man hit och dit. Varför inte utlysa en arkitekttävling eller något?

PS. Den här gången undvek jag att  klättra upp i någon stolpe trots att det var lockande :)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

2 kommentarer

 1. Maria Ekholm skriver:

  Det skulle ju kunna vara en rar prydnad, en fotograferande person högt uppe i en stolpe! Men håller med, Gnistarondellen är anskrämligt ful och jag vet inte om stålblommorna var så vackra heller… bättre än inget i alla fall!

  Jag kan tipsa om en rolig rondellprydnad ute i Forkarby. mot Bälinge. I somras fanns där en hund och en katt, som även fick kransar vid midsommartid. Nu är dessa borttagna och har ersatts med en lite större hund som gör nummer två….

  Vet inte vem som är skaparen till detta sk konstverk, men man måste ju dra på mungiporna när man passerar rondellen! Tänk att så lite kan göra så mycket!

 2. Karinsfotoblogg skriver:

  Äsch, jag trodde att det var något permanent. Jag gillar dom rostiga blommorna!

  Bälinge, är ju mina hemtrakter…
  hahaha :) Jag föredrar nog blommorna framför en bajsande hund. Men även jag drar på mungiporna när jag passerar hunden. Undrar om det är samma skapare till Snobben som sitter på busskuren vid f16?

  Trevlig helg!

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar