Snöhögen på Kungsängen, juni

bild på snöhögen på Kungsängen från öster, junisnöhögen på Kungsängen, kommunen har grävt spår i högen

Ja då var det dags igen. Bilderna är från i morse men jag kunde tyvärr inte fotografera från alla vinklar. Mitt objektiv slutade helt enkelt att fungera och det gick inte ens att fokusera manuellt. Det var bara att ta det till fotoaffären och få iväg det på service. Vi får se när den kommer tillbaka och till dess får jag leva utan ett teleobjektiv. Det kan säkert vara en nyttigt utmaning.

Jag kan också meddela att snöhögsspaningen är utsatt för fusk! I förra veckan körde kommunen dit en stor grävmaskin och gjorde djupa spår i högen, antagligen för att den skulle smälta snabbare. Min teori om en ny inlandsis går ju åt pipan om det fuskas :-( Spåren syns inte så bra i den nedre bilden eftersom högen har smält i en rasande fart sedan grävningen.

Den överlever i alla fall midsommar vilket inte är så dåligt. Om kommunen slutar fuska är det det faktiskt möjligt att jag kan göra ytterligare en snöhögsspaning även om det troligtvis är den sista… Vad tror ni, klarar den fyra veckor till?

 

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

8 kommentarer

 1. Christer skriver:

  Tror det var i 18 minuter jag läste att de använde grävmaskin för att öka avsmältningen för att förra året fanns det snö kvar när nysnön kom på hösten/vintern!

 2. Scribo skriver:

  Hej Christer. Jag tycker ändå att det är lite fuskigt :-) dessutom förstår jag inte varför man läger så mycket kraft på att få en snöhög att smälta när det ligger metervis av annat skräp där ute på tippen.

 3. Christer skriver:

  Nu gissar jag väl bara men jag antar man inte vill ha någon snö kvar när man ska återanvända sanden (skikta den först?).

 4. Bo skriver:

  Snön fanns kvar igår den 3:e. Under 5-10cm grus fann jag något vitt och kallt, skulle dock inte kalla det för nysnö direkt. Snöhögen norr om gränby centrum var som mest 3m hög för en månad sedan, skall kolla den snart igen.
  (Första gången jag var där, dvs i mitten av maj gick jag ut, stannade och såg mig omkring. Utan att leta såg jag ett bilbatteri, en tjuga, en mobiltelefon och en pillerburk!)
  Tjugan omvandlades till en loka dagen efter och pillerburken till apoteket. Sjukt mycket skräp därute!

 5. Scribo skriver:

  Det kanske skulle löna sig att ta med sig en metalldetektor nästa gång jag fotograferar högarna :) Rimligtvis bör de ju sikta sanden innan de återanvänder den. Man kan ju undra vad de gör med det de hittar?

 6. sDsB skriver:

  Jag måste tyvärr göra dig besviken och berätta att kommunen har fuskat hela våren. Det är inte första gången grävskopan är där.

  Och anledningen är precis som folk säger för att öka avsmältningen. Förra hösten var tippen ute i Nyby fylld till 20% när första snön kom.

 7. Erik skriver:

  Aha Bo, nu förstår jag varför snöhögar ses som miljöfarligt avfall enligt svensk lag. Jag har länge tänkt att det skulle ha med småpartiklar att göra men nu anar jag att det är det stora skräpet man vill åt. Metalldetektor låter som en grym idé. Undrar om det är gjort :-)

 8. Bo skriver:

  Ja det har städats en del på snötipparna, men ändå fanns det armeringsjärn, träslipers, gatsten á 1m lång, glas och plast. En oöppnad jäger utan ettikett kunde jag inte lämna kvar dock…

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar