Snöhögen på Kungsängen, februari

bild på snöhögen på Kungsängen från söder, februaribild på snöhögen på Kungsängen från öster, februari

Vissa säger att det är tråkigt att titta på färg som torkar. Nu tänker jag titta på en snöhög som smälter. Det måste väl ändå toppa listan?

Nu är det inte vilken snöhög som helst utan den enorma högen ute på Kungsängen. Delar av den snö som fallit över Uppsala har man transporterat hit och med hjälp av en bandschaktare byggt upp högen. Det kanske inte syns på bilderna men den är sjuhelsike stor och jag får faktiskt lust att klättra upp på den. Inte omöjligt att vyn är storslagen.

Jag skall försöka ta en bild i månaden och presentera här på bloggen. Inspirationen kommer från en gammal artikel där man berättar att förra året fanns det snö kvar i juli. Som ni säkert minns var det en ordentlig värmebölja just då. Får vi en dålig sommar i år har vi kanske början till en glaciär där ute på åkern :)

Gammal bild då snöröjarna kört ner snön i Fyrisån vid Fyristorg
Förr i tiden tippade man ner snön i Fyrisån men det är inte tillåtet idag.

Jag läste på lite om snöröjning i äldre tider och det var tydligen en svår balansgång. Man var tvungen att ploga så att bilarna kunde komma fram men samtidigt lämna kvar så mycket att folk utifrån kunde åka med sina slädar inne i stan. Som vanligt var det väl ingen som var nöjd med resultatet.

Svartvita bilden: Fotograf okänd.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

3 kommentarer

 1. Juuso skriver:

  Häftigt! Jag såg en lika stor snötipp bakom Gränby centrum med en sån där maskin högst upp på högen. Den försökte väl göra plats för ännu mer snö. Här i Fålhagen så håller vi på att drunka i snön.

 2. Ninni/fotografia skriver:

  Intressant projekt :) Jag skulle absolut klättra upp för att se på utsikten…om det är möjligt.
  Är det här Kungsängsliljorna växer?

 3. Scribo skriver:

  Hej Ninni
  Ja det är här du hittar Kungsängslijan eller rättare sagt på fältet söder om högen. Om du inte varit ute och tittat någon gång kommer du att bli överraskad. De växer här i tusental, både vita och röda. Fantastiskt vackert.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar