En svampmacka på juldagen

kantarell och gul trumpetsvamp plockat på juldagen

Om ni undrar vad jag gjort idag så har jag plockat svamp. Först hade jag tänkt mig en skön vända i Lunsen men när jag hittade den där lilla kantarellen slog svampradarn igång. Det tog nog inte många minuter innan jag skramlat ihop till en liten liten smörgås :)

Jag misstänker att det finns ganska mycket rödgul trumpetsvamp och trattkantareller kvar i skogen. Alla är inte av bästa kvalitet men hade jag fortsatt leta hade nog jag nog kunnat få ihop en hel del. Kul för det hade jag faktiskt inte förväntat mig.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

4 kommentarer

 1. Maria Ekholm skriver:

  God fortsättning på julen!

  Svampmacka låter gott, en bra ersättare för all julmat! Kanske får ge mig ut i skogarna häromkring om vädret fortsätter så här. Förra helgen hittade jag några trattisar och en gul kantarell i Funboskogarna vid Halmbyboda, men de räckte inte långt! Ha det gott! /Maria

 2. Ninni/fotografia skriver:

  Vilken förunderlig jul vi haft, vädermässigt. Svampplockning på juldagen…det har jag aldrig upplevt tidigare. Här är det nästan +6 utomhus och fruktansvärt blåsigt.
  Kanske ska man ge sig ut i skogen imorgon om blåsten upphör…
  God fortsättning!

 3. Scribo skriver:

  Svampplockning på juldagen får väl räknas till ovanligheterna :) Däremot minns jag att det vissa år har varit väldigt varmt i januari. Förr brummade jag runt på en motorcykel och då tog man alla chanser att gasa runt även om det råkade vara mitt i vintern.

 4. Karinsfotoblogg skriver:

  Jag hittade också svamp i helgen, både kantareller och trattisar men tyvärr hade dom nog varit lite hårt utsatta för frost för dom var rätt ”svampiga” (hehehe…) så dom fick stå kvar. Lunsenskogen besökte vi tidigare i höstas, en mycket vacker skog. Jag har varit där förut fast vid lunsentorpet(tror jag det heter) och nu var vi på ett annat håll. Vi passerade Sävja fr stan sett och sen parkerade vi på den första parkeringen.

  God fortsättning!

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar