Vandringar bland Uppsalas historiska kvarter

Interiörbild från Carolina Rediviva
Uppe bland lagerhyllorna på Carolina Rediviva hittar vi denna lilla ”läshörna”.

Det här får ni inte missa! Nu kör man igång igen med visningarna av Uppsalas historiska kvarter. Det här är något Statens Fastighetsverk började med förra året och de är riktigt bra. Inte nog med att man får en trevlig vandring runt Uppsalas äldre kvarter utan man får även besöka platser som man normalt inte får komma in på. Thunbergssalen, Carolina Rediviva, Bastionen, Slottet och Universitet. Ni kommer att bli förvånade över allt det fascinerande och vackra som finns där bakom de låsta dörrarna.

Trots att jag räknar mig själv till kategorin ”påläst” när det kommer till Uppsala så var de här turerna otroligt givande. Det är något helt annat att vara på plats och få höra om människorna och deras liv och leverne istället för att bläddra i en årtalsrabblande historiebok. Guiderna var dessutom väldigt kunniga vilket gör det hela ännu bättre.

I år skall jag försöka komma med på de vandringar jag missade förra året. Att gå runt och titta på vackra och spännande saker är ett perfekt sätt att spendera några lediga timmar på. Det gör ju inte ont att det dessutom är gratis :)

Uppdatering 2011-09-17: Årets turer verkar vara slut så jag pekar om länken nedan till startsidan.

Boka gör ni på sidan www.visituppsala.se.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

En kommentar

  1. Mira skriver:

    Det där låter rysligt spännande! Tack!

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar