Skärmproblem

Jag antar att det är värmen som ger elektroniken en utmaning. Hur som helst så knäppte det till i skärmen i onsdags och allt svartnade. Det här är lite problematiskt eftersom det kunde bero på två saker, skärmen eller grafikkortet. Med mycket möda lyckades jag baxa upp min gamla 21″ Sony Triniton för att testa. Olyckligt nog visade det sig att det var skärmen som lagt av.

bildskarm-1.jpg
Skärmen som jag fick låna

Jag beställde genast en ny och butiken var vänlig att låna ut en begagnad skärm i väntan på den nya. Jag kan däremot meddela att något mer bloggande blir det inte förrän den nya har kommit. Jag har haft förmånen att sitta framför en färgkalibrerad skärm av bättre kvalitet under många år. Låneskärmen är fruktansvärd och flyttar jag huvudet tio centimeter till höger, vänster eller nedåt får jag ett gulstick i bilderna. Flyttar jag däremot huvudet uppåt blir bilderna blåaktiga. Det är meningslöst att lägga ned tid på att fixa några bilder under de förutsättningarna.

För övrigt kan jag meddela att min Sonyskärm nu hamnat på återvinningen (tillsammans med den som gick sönder). Det var en toppskärm för 15 år sedan men visade sig vara bedrövlig. Utvecklingen har verkligen gått framåt. Jag vet inte varför den fått stå och skräpa i förrådet så länge? Den höll dessutom på att bryta ryggen på mig. Skärmen vägde nämligen 31 kg!

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

Lämna din kommentar