Micksmossen, Lunsen

Vatten och döda träd i Micksmossen, LunsenSpången över MicksmossenStubbe på den lilla ön i Micksmossen

Under svampturen i Lunsen förra helgen gick vi ned till Micksmossen. Här håller man på och återskapar de gamla våtmarkerna som fanns här innan man dikade ut området. Träden har man låtit stå kvar istället för att såga ner dem och det har skapat en väldigt speciell miljö. Det känns både overkligt och spöklikt att vandra omkring i den döende skogen och det knäpper och knakar i träden. Spången ni ser på bilden är 120 meter lång och det gäller att hålla reda på fötterna. Det finns två mötesplatser varav den ena är en liten ö som vi fikade på.

Området verkar vara ett populärt fotoställe. Det är första gången jag är här men möter man två fullutrustade fotografer får man anta att det inte är helt ovanligt. De stod och glassade med sina stativ medan jag fick sitta och vänta på de få korta solglimtar som dök upp. Har ni ett stativ så låt inte det stå hemma och skräpa om ni tänker ta er hit. En annan sak att ha i minnet är att på våren, innan algerna dyker upp, skall vattnet vara svart som natten. Det är något jag inte vill missa så jag lär återkomma men nya bilder i framtiden.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

5 kommentarer

 1. Mira skriver:

  Det där ser nästan otäckt ut! Hur gör man om man möter någon mitt på spången? Backar eller plumsar? Träden kommer ju att falla kull vartefter de ruttnar. Jag ser att ett redan fallit tvärs över spången. Och vad rör sig nere i det svarta vattnet?

 2. Scribo skriver:

  Det är bara att backa ifall man inte hittar ett träd att luta sig mot. Jag är imponerad av mountainbikeåkarna som tydligen forsar fram här i skogen. Tydligen är det vissa som kör den här vägen.

 3. Karinsfotoblogg skriver:

  Coolt! Jag som hade tänkt fråga dig om du har några bra tips på läckra skogar(och då tänker jag i fotosyfte), så får jag värsta tipset här! Fast jag vet inte om detta är ett ställe som man tar med sig smågossarna till. Mamma och pappa får nog ha sin fulla koncentration på att gossarna inte ska falla i vattnet snarare än att fota träd ur snygga vinklar ;)

 4. Scribo skriver:

  Min vän som är ute med barnen i Lunsen ganska ofta brukar gå till Stordammen om man kommer från norr. Han har däremot inte gått med barnen till Micksmossen för det är helt enkelt för långt. Om man parkerar vid L. Nyby i öster är det minst 1.5 km fågelvägen vilket är betydligt längre i verkligheten. Man får inte glömma bort att Lunsen är en väldigt stor skog.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Rickebasta alträsk - Scribo – perspektiv på närmiljön

Lämna din kommentar