Bloggposter i långbänk

Silluett av Gunillaklockan och Domkyrkan
Kvällsbild från Slottet, Gunillaklockan och Domkyrkan.

Jag skrattade lite när jag slutligen postade mitt förra inlägg om Läby vad. Den var den största surdegen i min lista över pågående bloggposter. Idén fick jag redan tidigt på våren 2009 och då var tanken att skriva lite om äldre delar av Eriksgatan. Först var jag ute och fotograferade stenvadet men när jag sedan upptäckte kopplingen till Läby vad kom jag på andra tankar. Den ramlade ner i min lista och där låg den tills i helgen då jag åkte iväg till Läbyvad station och fick en bild på skylten och skrev klart texten. Ett och ett halvt år för en bloggpost får väl ses som ett personligt rekord :)

Jag skall erkänna att jag faktiskt har ett helt gäng inlägg som ligger och mognar. Många består bara av några stödord medan andra är nästa helt klara och väntar bara på en sista faktakoll. Just nu har jag tre stycken som börjar närma sig årsdagen och några nya som antagligen inte kommer att bli klara förrän i vår då det är lite trevligare att vara ute. Det bör dock påpekas att det inte bara är min saktfärdighet som sätter stopp. Många gånger tar det tid att beställa fram material, besöka något arkiv med tokiga öppettider eller helt enkelt komma iväg och fotografera.

Hur som helst verkar det som det är så här jag trivs bäst med att jobba med bloggen. Massor med inlägg på lager och sedan får dagsformen avgöra vilket jag pysslar med. Nu är det bara att hugga tag i något av de andra 16 som ligger och väntar…

Hur gör ni själva? Det hänger säkert på vilket ämne man skriver om men har ni också inlägg som ni vänder och vrider på i evighet eller är det alltid snabba ryck?

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

6 kommentarer

 1. Mira skriver:

  Jag gillar ditt ambitiösa sätt att söka fakta. Ut på arkiv och ut på plats. Noggrant och kunnigt. Jag lär mig alltid något när jag besöker din blogg.

  Jag jobbar på ett liknande sätt, men jag kommer nog aldrig upp i din noggrannhet. Visst har jag besökt arkiv, men det mesta hittar jag nog på nätet och på biblioteket. Däremot är jag väldigt noga, när jag söker på nätet, att alltid kolla flera källor.

  Visst har jag både långa listor och surdegar. När jag skrev om Stockholms stadshus lånade jag in i stort sett allt som fanns i bokväg från vartenda bibliotek i stockholmstrakten.

  Men ibland blir det snabba ryck också… Beror på ämnet…

 2. Scribo skriver:

  @Mira. Dina poster om Stadshuset var fantastiska men inte bara dem. Din blogg inspirerar mig att göra egna utflykter och hinner man inte så kan man alltid följa med dig ut och titta.

  Det är lite synd att det är så få bloggar som har samma koncept. Jag hade gärna sett fler eftersom jag gillar att läsa om olika platser i Sverige. Det finns ju resebloggar men jag tycker det är mer spännande när man bara tar sig runt husknuten och letar.

 3. Mira skriver:

  Tack! :)

  Ja, någonstans hos mig verkar det finnas en pedagogisk ambition och en drivande lust att visa det som finns omkring mig. Vet du någon med än du och jag som lite jobbar på samma vis?

 4. Scribo skriver:

  Man kan tycka att det borde finnas åtminstone en person i varje stad med ett liknade intresse. Frågan är om de lever ut det på internet eller inte. Jag har faktiskt inte letat aktiv efter andra men det kanske är dags att göra ett försök.

 5. sDsB skriver:

  Jag bloggar själv inte, men jag tänkte bara tacka för den tid ni lägger ner. Alltid intressant att läsa.

  Har ni förresten sett den här samlingen bilder?
  http://www.scribd.com/doc/29254500/Ett-svunnet-Uppsala-Uppsala-in-transformation

 6. Scribo skriver:

  Den serien hade jag inte sett och som jag sagt tidigare, jag älskar när man kör jämförelsebilder. Några missar var det men jag vet hur svårt det är att hitta rätt när så mycket är rivet i centrum.

  Tack för länken.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar