Tidsmaximering

Lista med besöksmål

Hej kära läsare. Som ni säkert märkt har det inte blivit mycket skrivet på sista tiden. Bloggen bygger ju på att jag far runt och upptäcker nya saker och får jag inte tid till det blir det självklart inga nya blogginlägg.

Igår hade jag extra dåligt samvete och för att underlätta lite bestämde jag mig för att testa en ny taktik. Kvällen ägnades åt att skriva ned ytterligare 50 platser eller saker som jag vill besöka förutom de jag redan arbetar med. Jag hoppas att det är ett smart sätta att få det hela att passa in i det dagliga livet. Vet man vilka platser man skall besöka blir det naturligtvis enklare att ta en sväng förbi när man är ute i andra ärenden. Man kan dessutom besöka flera platser under samma dag och ha fler poster att arbeta med när vädret är dåligt. Nu finns det ju alltid en risk att jag sitter där med ännu fler oavslutade poster men eftersom den tidigare strategin inte fungerade får man testa nya saker.

Jag skall också försöka organisera saker bättre istället för att ha allt i huvudet. Det kom med ett program med MS Office som legat och skräpat och som jag inte riktigt förstått nyttan av, OneNote. Nu har jag börjat inse att detta kan vara lösningen på många av mina problem. In med alla poster i programmet och när man sedan är ute och letar information på nätet är det bara att skicka in sakerna där med några klick. Nu är det slut med minneslappar, länksamlingar och bilder i en salig röra.

Jag har faktiskt ingen aning om detta ger fler blogginlägg men jag misstänker att det gör mitt liv lite enklare.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

Lämna din kommentar