Flytt av bussdepån i Kungsängen

Kungsängens bussdepå

Det har ju skrivits om att man skall flytta dagens bussdepå i Kungsängen för att göra plats för nya bostäder. Det är en alldeles utmärkt idé. Fler boende i centrala delarna av staden gör centrum säkrare, det blir liv och rörelse och den lokala handeln som alla säger är hotad får lite nya kunder.

På området finns det några byggnader från 1947 som är q-märkta. Tyvärr verkar det gamla rosa garaget vara i allt för dåligt skick för att kunna bevaras. Personligen tycker jag att det är just garaget som har karaktär och är den mest spännande byggnaden.

Jag misstänker att de flesta som tänker på gamla byggnader aldrig fundera på sådana här industrifastigheter. Min åsikt är dessa precis lika viktiga att bevara som andra hus och det går ju alltid att byta verksamhet i lokalen. I ärlighetens namn, går det att jämföra själen i ett sådant här hus med ett nybyggt Rustavaruhus?

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

5 kommentarer

 1. Eric Thärnström skriver:

  Det finns även ett antal äldre industrifastigheter precis vid ån uppförda i tegel. Där finns det väldigt bra möjligheter att antingen skapa väldigt påkostade lägenheter eller centrala arbetsplatser modell Kaniken i centrum.

  Man kan ju hoppas att framtida byggherrar ser till att hedra de byggnader som står kvar, men också ser till att bygga något riktigt häftigt i deras närhet. Läget är för bra för halvmesyrer.

 2. Scribo skriver:

  Jag tycker själv att den gamla jästfabriken vid ån skulle bli ett fantastiskt konstmuseum. Tänk dig att få lite kafeer och resturanger runt byggnaden med utsikt över ån och tullgarnsparken. Tillsammans med upprustningen av industriområdet skulle det kunna bli en välbesökt attraktion och även ge en trevlig promenad från centrum.

 3. Eric Thärnström skriver:

  Just kontakten med ån tror jag är väldigt viktig, och något som man verkligen ska utnyttja. Mer vatten i själva området vore heller inte fel, t.ex. i form av en dam i en kvarterspark.

 4. flyttfirma i jönköping skriver:

  Just kontakten med ån tror jag är väldigt viktig, och något som man verkligen ska utnyttja.

 5. byggstädning sundsvall skriver:

  It wouldn’t be bad to have more water in the immediate vicinity, like a lady in the park across the street.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar