Gäddlek

Dalbyviken söder om Hammarskogs herrgårdFyra närbilder på gäddor som leker

Idag blev det en kort utflykt till Hammarskog. Jag hade ingen aning om att det var tid för gäddlek och absolut inte att man kunde se det här. Man får ta tillfället i akt och det var spännande att försöka ta lite actionfoton. Stundtals gick det hett till men det var nästan omöjligt att lyckas knäppa av ett foto i rätt ögonblick. Som ni ser hade jag även lite problem med skärpan och det är bara att inse att jag måste öva mer. Naturupplevelsen var dock på topp.

Om ni själva vill försöka fånga några gäddor på bild så plaskar de runt längst in i Dalbyviken söder om Hammarskogs herrgård. Ett bra utflyktsmål då jag gärna ser att det finns en kaffeservering i närheten :)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

4 kommentarer

 1. Johan C skriver:

  Gäddlek är ytterligare en sådan där grej som man bara har hört talas om och sett på TV. Du vet, orrspel, björnar som slå lax och så där. Kul att du fick se! Tack för bilder!

 2. Scribo skriver:

  För egen del är sådant här alltid överraskande. Jag letar inte aktivt letar efter sådana här saker så när det händer blir det extra kul.

  Nu när jag känner till var de leker så kan man förbereda sig lite bättre. Att stå beredd med kameran i långa stunder och försöka gissa vart gäddorna skulle visa sig gav ordentligt med mjölksyra i armarna :) Nästa år får ett enbensstativ följa med i packningen.

 3. Staffan skriver:

  Hej Scribo. Angående Hammarskog, så kollade jag på Eniros historiska flygfoton. Där ser det ut som om det varit någon form av fruktträdsodling, där nu bastun ligger öster om huvudbyggnaden. Vet du något om detta?

 4. Scribo skriver:

  Hej Staffan. Tyvärr vet jag inte något mer om detta. Har inte grävt i Hammarskogs historia men i början av 1970-talet blev det väl ett frilufsområde? Man kan misstänka att åkermarken arrenderades ut och med det försvann odlingarna.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar