Solförmörkelse 4 januari

solförmörkelse över Stockholm 4 januari 2011solförmörkelse över Stockholm 4 januari 2011

Jag hade turen att få bevittna den fina solförmörkelsen idag men det var svårt att få en bra bild. Nu var det första gången jag tvingades fota rakt in i solen så  speciellt lyckat blev det inte. Oavsett vad jag gjorde blev solen bara en vit boll förutom på de allra första bilderna när solen fortfarande skymdes av några moln. Jag fick dock en hel del andra fina bilder så det var en riktig trevlig start på bloggåret :)

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

5 kommentarer

 1. Yvonne skriver:

  Hej, hej!

  Tack för ditt besök och varma ord!

  Här i Öregrund kunde vi inte se nå’t alls av solförmörkelsen – alldeles för dimmigt och molnigt.
  Jättevackra foton du fick!!

  Ha det fint!
  / Yvonne

 2. Scribo skriver:

  Tack! Jag tog 278 bilder och endast på tre såg man att det var en solförmörkelsen, succé eller miss? Jag är glad att jag lyckades få en bild :)

 3. ArchAsa skriver:

  Här i Uppsala vaknade vi upp med kompakt molntäcke. Extra irriterande då dagen innan var solig och fin. Jaja, vad är väl en solförmörkelse…

 4. Mira skriver:

  Nej, det är inte lätt att få till det. Om än förmörkad är solen stark, så stark. Utan någon form av solfilter går det knappast. Men bilderna dina blev fina ändå. Ser ut som du varit i storstada…

 5. Scribo skriver:

  Ja, ingen missar väl att det är Stockholm jag fotograferat :) Det var tydligen tur att jag begav mig till storstaden om det var så molnigt i Uppsala. Min plan var annars att ta mig upp på Galgbacken eller Slottet här i Uppsala för att ta bilder.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar