Ställverket i Kungsängen

vildvin klättrar på stålkonstruktionen över ställverketStällverket med stålhuset 2011

Jag hittade en gammal bild på ställverket som legat i min dator i åratal. Inte den bästa bilden och dessutom har jag inte en aning om vart den kommer ifrån. Nu tänkte jag ändå visa den då det var en bra jämförelsebild. Stålhuset uppfördes 2009 så det är egentligen ingen nyhet men det är alltid kul att se hur det var förr.

ställverket före 2009

Här tycker jag faktiskt att man lyckats med konststycket att dölja något så oönskat som ett enormt ställverk. Det hade varit bäst om man kunnat ta bort den helt men jag tycker denna lösning är spännande. Att klä in hela anläggningen i järnnät och sedan låta vildvin dölja den får väl ses som nytänkande.

Jag har mött några som tycker huset är fult men om man tänker på alternativen så får man nog se projektet som lyckat. Kommunen ville först bygga en 8 meter hög mur runt området. Ja ni förstår själva hur det hade sett ut.

Nu lyckades man ta bort alla luftledningar och samla allt under ett tak. Fasaden består av nät gjort av cortenstål. Hålen är lite sneda vilket gör att från vissa håll ser man igenom nätet och från andra inte. Det är också ett effektivt skydd mot klotter då maskorna är ganska stora.

Jag tror att detta kan bli bra. Vildvinet har fantastiska färger så det skall bli kul att se hur det blir när den vuxit sig större.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

3 kommentarer

 1. Mira skriver:

  Ah! Äntligen lite kreativt nytänkande! :-)

 2. gltr skriver:

  vad är det faluröda som skymtar till höger i bild?

 3. Scribo skriver:

  @Mira. Visst är det trevligt när man anstränger sig lite extra även när det gäller elcentraler och annat. Man får ju hoppas att det sprider sig.

  @gltr. Jag vet faktiskt inte, men den lilla byggnaden tillhör nog också ställverket.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar