Krontallen i Kronparken

Den enorma Krontallen i KronparkenKrontallen med en ryggsäck liggandes vid foten

Helgens fantastiska väder inspirerade mig till flera olika utflykter runt om i Uppsala. En av dem var en vända i Kronparken. Jag har vandrat runt här tidigare och det finns en hel del att titta på. De gamla tallarna och den glesa undervegetationen ger en ”hög” skog och det känns nästan som att vandra in i en katedral. Denna gång hade jag dock ett bestämt mål. Jag skulle försöka ta en bild på Krontallen, en av Sveriges största tallar.

Som ni ser på bilderna är det ett mäktig träd och det går inte att undvika att känna en viss vördnad när man närmar sig det. Man har rensat runt tallen för att den skall få luft och ljus och den lilla gläntan tillät att jag fick med hela trädet i sökaren. Min ryggsäck fick vara med så att det fanns något att jämföra med.

Krontallen är ungefär 325 år, har en omkrets på 4,7 meter och en höjd på 29 meter.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

2 kommentarer

  1. Mira skriver:

    Ja, det var i sanning en monark. Någon gång tycks den ändå ha råkat ut för något, eftersom toppen är delad. Är du säker på att du inte har en väldigt liten ryggsäck?

  2. Scribo skriver:

    Hej Mira
    Haha, ja den ser verkligen pluttig ut men min numera leriga kameraryggsäck får väl räknas som normalstor. Den råkade välta ner i ett dike igår så det var tur att den var stängd.

    Eftersom tallen delar sig kan man misstänka den har dubbla kärnor vilket jag läst händer då och då. Oavsett är den sjukt stor.

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar