Neonskylten vid Lindvalls Kaffe

Neoskylten på Lindvalls KaffeNu när skylten av Kungsgrillen försvunnit så kom jag att tänka på en annan skylt som kan vara i farozonen. Vid planeringen av de nya tågbroarna vid Strandbokilen så nämdes det att man kanske skulle tvingas riva den gamla lagerbyggnaden vid Lindvalls Kaffe. På den sitter en av Uppsalas snyggaste neonskyltar. Jag hoppas verkligen att man tar vara på den och låter den lysa upp staden och det oavsett om byggnaden får stå kvar eller inte.

Uppdatering: Skylten plockades ner 27/5 och byggnaden från 1912 skall rivas. Synd då byggnaden räknas till ett av de mer betydelsefulla industriminnena i Uppsala. Skylten kommer att sättas upp igen vid de nya lokalerna vid E4 enligt vd Ulf Lindvall.

Dela med andra:

Facebook  Twitter  Bloggy 

4 kommentarer

 1. Bo Karlsson skriver:

  Hej Scribo!
  Saknar verkligen den här skylten.Hann aldrig fotografera den i aktion innan den försvann.Skulle varit perfekt på en kvällsbild när den var tänd.
  Den gav ett trevligt skimmer åt Uppsala.

 2. Scribo skriver:

  Ja det var en fantastisk skylt. Det har ju gått några år sedan jag skrev det här inlägget och jag har inte kollat om man satt upp den igen som man lovade. Sanningen är den att jag inte ens vet om de fixat några nya lokaler.

 3. cros skriver:

  Och nu är den uppe igen! Men texten är också i neon. När tillkom den finessen? Antar att den målade skylten är den ursprungliga.

  Så här ser den ut idag. Bilden tagen för någon timme sedan.
  https://imgbox.com/HPRIj9oG

 4. cros skriver:

  Eller är det två separata skyltar som hängde på olika ställen förut kanske?

Trackbacks & Pingbacks

Lämna din kommentar